enda

Paa udflugt gennem Danmark - fra Sjælland til Skagen og Falster

Danmark, 1937

13 min.Dokumentariske optagelserTuristfilm

Filmen tager os på biltur igennem forskellige egne af Danmark. Først med bilfærge fra Kalundborg til Aarhus, Den Gamle By, Stadion, Mindeparken og Marselisborg Slotspark. Derefter ses Rebild Bakker, Skovbakkens Tårn i Aalborg med udsigt ud over Aalborg by, Skagen og et nedbrændt hotel samt Grenen. Herefter Løkkens Strandpavillion og "Vester-Vov-Vov", Silkeborgs store globus og Himmelbjerget, Mols, Ebeltoft og solnedgang over Kattegat.

Så til Jyderup, ankomst på togperron, billeder fra udendørsservering på Skarridsø Hotel og hestemarked. Kalundborg med Vor Frue Kirke. Herefter følger en biltur over Sydsjælland til Falster - gennem Køge, forbi Vallø Slot, frokost på Rønnede Nye Kro og videre over Storstrømsbroen. Nykøbing Falster i regnvejr. Retur over Storstrømsbroen - nu i godt vejr. Munkebakken i Næstved, og til slut Gisselfeld Kloster ved Haslev.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Paa udflugt gennem Danmark - fra Sjælland til Skagen og Falster
Dansk titel Paa udflugt gennem Danmark - fra Sjælland til Skagen og Falster
International titel Travelling through Denmark - from Sealand till Skagen and Falster
Andre titler En Biltur til Storstrømsbroen og Falster, Udflugt til Jyderup og Kalundborg
Emneord Danmark, 1930-1939, Udflugter, Rejser
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF