enda

Penge på snor

DK/DokumentarfilmOplysningsfilm, Udviklingsbistandsfilm

På Salomonøerne i Stillehavet har muslingeskaller en helt særlig betydning. Dog først når de er bearbejdet og blevet til skalpenge. Skalpenge bruges nemlig i brudeprisceremonier, hvor gommens familie betaler brudens familie for, at de har opdraget hende godt, og at hun nu bliver en del af deres familie og stamme.
Bearbejdningen af skallerne er dog en lang proces. I filmen ¿Penge på snor¿ guider fortælleren, Rebecca Teobasi, os gennem de forskellige produktionsled ¿ fra skallerne ligger på havbunden, og til de er kommet på snore og er klar til at blive brugt i en brudeprisceremoni. Netop ved Langalanga Lagunen, hvor Rebeccas stamme bor, har man produceret skalpenge i mange generationer, og vi får forklaret, hvor vigtig en kulturel arv dette er. Visse dele i samfundet kan ganske enkelt ikke fungere blot med den almene valuta, Salomondollarens, sedler og mønter.
Filmen giver en alternativ vinkel til opfattelsen af rigdom og viser, hvordan skalpenge bruges som en kulturel valuta ved siden af og i samspil med den almene valuta.
Så kom med til en brudeprisceremoni, og få samtidig indblik i skallernes lange rejse fra havbunden, over bearbejdelsen og til deres traditionelle anvendelse.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Penge på snor
Dansk titel Penge på snor
Emneord Oprindelige folk, Bryllupsskikke, Betalingsmidler, Medgift, Salomonøerne
Instruktør Malene Jensen, Lasse Frisesdahl Andersen
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Comment Støttet af Danidas Oplysningsbevilling i forbindelse med Danidas Verdensbilledelegat.
Land: Salomonøerne
Hold: 3
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Malene Jensen
Instruktion Lasse Frisesdahl Andersen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF