enda

Pjuske flyver fra reden

Arni Olafur Asgeirsson, Island, 2019

83 min.U/SpillefilmBørnefilm, Animation

Vinteren står for døren, og det er tid for Pjuskes og hans familie at trække sydpå. Men den lille PJUSKE forhindres i at flyve med sin familie og han efterlades helt mutters alene på Island.
Han beslutter sig for at krydse øen i håb om at nå den mystiske dal, han har hørt sin familie snakke om. Paradisdalen - en dal, hvor det aldrig bliver vinter.

På sin rejse lurer mange farer, men han bliver også gode venner med den halvskøre kæmpefugl, GIRON, som har fået sine vinger stækket af den onde rovfugl, DYSTER.

Sammen udgør det skæve makkerpar et stærkt værn mod vinterens farer i deres fælles færd mod Paradisdalen og mod Pjuskes genforening med sin familie.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Lói: Þú flýgur aldrei einn
Dansk titel Pjuske flyver fra reden
Instruktør Arni Olafur Asgeirsson
Produktionsland Island, Belgien
Dansk distribution Angel Scandinavia
Dansk biografpremiere 28.02.2019
Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Producent Gunhil
Dansk distribution Angel Scandinavia

Instruktion

Instruktion Arni Olafur Asgeirsson

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.