enda

Ronja Røverdatter

Goro Miyazaki, Japan, 2018

642 min.

En stormfuld nat, mens tordenen buldrer, og skovheksene hyler, slår lynet ned i Mattisborgen og deler den i to. På denne tumultariske nat kommer en lille pige til verden, røverhøvdingen Mattis’ datter. Hun får navnet Ronja. Ronja vokser op i Mattis, Lovis og røvernes opmærksomme varetægt, og da hun bliver stor nok, får hun lov til at forlade borgen og gå på opdagelse i den store skov. Hun opdager snart, at den kan være lige så skræmmende, som den kan være smuk og vidunderlig. En dag møder hun en dreng ved navn Birk, Borkas søn, som er flyttet ind i den del af borgen, der ligger på den anden side af den sprække, som de kalder for Helvedesgabet. Ronja og Birk bliver venner, men det bliver et kompliceret venskab, for deres familier er bitre fjender.
Afsnit: 1. Uvejrsbarn; 2. Første tur i skoven; 3. Skoven, stjernerne og grådværgene; 4. Hvem er det, der fløjter?; 5. Fjender på borgen; 6. Borkas frækhed; 7. De underjordiskes sang; 8. Efterår i Mattisskoven; 9. Ronja sidder fast i et hul i sneen; 10. Løftet om at blive bror og søster; 11. I al hemmelighed; 12. En fløjten under jorden; 13. Storrengøring hos Mattisrøverne; 14. Forårskådhed; 15. Den evige strid, del 1; 16. Den evige strid, del 2; 17. De to flytter ud; 18. Der gemmer sig noget i grotten; 19. Kniven er væk. 20. Vildhestene; 21. Bratfaldet og skovheksene; 22. Kun den her sommer; 23. Livet er noget som man skal passe godt på; 24. Vilddyrskampen; 25. En stærk røverbande; 26. Forårsskriget.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Ronja, the robber's Daughter
Dansk titel Ronja Røverdatter
Instruktør Goro Miyazaki
Produktionsland Japan
Produktionsselskab SF Studios
Dansk distribution SF Studios
Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab SF Studios
Dansk distribution SF Studios

Instruktion

Instruktion Goro Miyazaki

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.