enda

Saadan bor vi

Danmark, 1938

25 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm

"Næst efter Mad og Klæder er Boligen det vigtigste Problem for Befolkningen. Det er et Problem for den enkelte Borger, men det er også et Samfundsproblem, ikke mindst af Hensyn til Børnene...". Sådan indledes denne film om, hvordan vi bor - på landet, i provinsen og i hovedstaden. Vi ser gamle husmandssteder og nye statshusmandsbrug - og resultaterne af loven om tilskud til landarbejderboliger. Byhuse fra provinsbyerne rundt om i landet - på afstand idyl, men wc og skarnkasse lige uden for døren - og nyere bebyggelser med lys og luft omkring. Der anlægges legepladser til børn og bygges aldersrenteboliger til de ældre. I hovedstaden ser vi trange og mørke baggårde og baghuse. Her når solen aldrig ned. Men man bestræber sig på at skaffe bedre boliger til arbejderne - andelsboliger, billige rækkehuse, fagenes egne huse og socialt boligbyggeri.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Saadan bor vi
Dansk titel Saadan bor vi
International titel Housing in Denmark
Emneord Boligforhold, Levevilkår, Børneliv, Hverdagsliv, Landmandsliv, Boligindretning, Kolonihaver, Ældreboliger, Byudvikling, 1930-1939
Produktionsland Danmark
Dansk distribution AOF
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Rekvirent AOF
Dansk distribution AOF

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF