enda

The Shallows

Jaume Collet-Serra, USA, 2016

86 min.U/Spillefilm

Efter at have mistet sin mor, forsøger den unge medicinstuderende, Nancy Adams at bearbejde sin sorg med ensomhed og fordybelse. Så stik imod al fornuft tager hun alene ud for at surfe i den meget øde og afsides bugt, der var hendes mors absolutte yndlingssted i hele verden. Derude er der kun hende, bølgerne og ingen andre mennesker så langt øjet rækker. Men under overfladen venter rædslen i skikkelse af en gigantisk hvidhaj, der også har gjort krav på bugten med dens uudtømmelige spisekammer. Og lige nu har den udset sig Nancy på surfbrættet, oppe på overfladen… Efter det totalt uventede, chokerende og ekstremt voldsomme angreb fra dybet lykkes det Nancy at redde sig op på en lille stykke forrevet klippe, der lige akkurat rækker op over overfladen midt i bugten. I første omgang er hun lykkelig for at have overlevet, men hun er såret og til trods for, at hun kun er 180 meter fra kysten, vil hun ikke have en chance, hvis hun vover sig ud i vandet og forsøger at nå stranden.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel The Shallows
Dansk titel The Shallows
Instruktør Jaume Collet-Serra
Medvirkende Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen
Produktionsland USA
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 18.08.2016
Premierebiografer København og omegn
CinemaxX, Palads, Falkoner, Fields, Empire, Albertslund, Park Bio, Ishøj, Lyngby, Rødovre Atlas,Tåstrup, Vanløse og Værløse

Provinsen
Aarhus (CinemaxX og BioCity), Aalborg (Aalborg Kennedy og Aalborg City Syd), Odense (BioCity og CinemaxX), Esbjerg, Fredericia, Frederikssund, Herlev Big, Herning, Hillerød, Holstebro, Horsens, Kolding, Middelfart, Nykøbing Falster, Næstved (BioCity), Randers, Roskilde, Silkeborg, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg, Vejle, Viborg, , Birkerød, Faxe, Grenå, Haderslev, Kalundborg, Nykøbing Mors, Rødby, Rønne, Sønderborg, Thisted, Tønder og Aabenraa.

Øvrige
Torshavn
Aldersgrænse Tilladt for børn over 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Producent Columbia Pictures
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Jaume Collet-Serra

Stills

Stillfotograf Vince Valitutti

Medvirkende

Medvirkende Blake Lively
Medvirkende Óscar Jaenada
Medvirkende Brett Cullen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse Information Monggaard, Christian 2016-08-19
Anmeldelse Weekendavisen Green Jensen, Bo 2016-08-19
Anmeldelse BT Lorentzen, Birgitte 2016-08-18
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Frank Rasmussen, Nanna 2016-08-18
Anmeldelse Politiken-Fonden Yde, Katrine Hornstrup 2016-08-18
Anmeldelse Berlingske Tidende Krogsgaard Christensen 2016-08-18