enda

Skive-Film fra gamle Dage

Danmark, 1937

23 min.DK/Dokumentarfilm

En kompilationsfilm med sjove mellemtekster lavet i 1937 viser optagelser fra Skive i 'gamle dage', dvs. 1907-1923: Den midtjyske Arbejderfest i Skive, 1907. Dyrskuet i Skive, 1907. Biografen Kosmorama på Østerbro, 1907. Fugleskydnings Procession, 1907. Kong Frederik VIII besøger konseilpræsident I.C. Christensen i Hee og deltager i afsløring af Christian IX's monument i Anlægget i Skive, 1908. Kommuneskolens Indvielse. Sportsdagen i Skive, 17. juni 1923. Svømning og udspring foregår i havnebassinet. Foldbolkamp mellem Odense Boldklub og S.I.K. på Stadion. Tovtrækning samt Ulveungernes Marathon-Løb i sække foregår samme sted. Til slut - udsigt over byens "festplads".
Filmene er oprindeligt optaget af Emil Andersen, som var direktør for byens første biograf Kosmorama, der åbnede 15. oktober 1906.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Skive-Film fra gamle Dage
Dansk titel Skive-Film fra gamle Dage
International titel Skive in the old days
Emneord Arbejderbevægelsen, Dyrskuer, Biografer, Byfester, Skoler, Fodbold, Skive, 1900-1909, 1920-1929
Fotograf Emil Andersen
Medvirkende Kong Frederik VIII, Dronning Louise af Danmark, J.C. Christensen
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Foto

Foto Emil Andersen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik VIII
Medvirkende Dronning Louise af Danmark
Medvirkende J.C. Christensen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF