enda

Skøjteløb på Ækvator

DK/Dokumentarfilm

I Uganda er der lige omkring 30 grader hele året rundt. Det har ikke afholdt Ddungu Moses fra at starte en isskøjteklub. Ambitionerne har fra starten været tårnhøje siden starten i 2013. Moses og hans hold har nemlig et helt specifikt mål. De går benhårdt efter at klare kvalifikationen til De Vinterolympiske lege i Sydkorea i 2018. Hvis holdet kvalificerer sig, vil det være første gang nogensinde, at Uganda er repræsenteret ved et Vinter OL.
Problemet med at have en isskøjteklub i Uganda er, at der ikke findes is, og ingen af atleterne har nogensinde set is. Man kunne tro at det satte en stopper for træningen, men Ddungu Moses er en kreativ træner, så i stedet for at træne på skøjter og is, træner de på rulleskøjter på en parkeringsplads I Kampala. Filmen er et portræt af en usædvanlig sportsklub i usædvanlige omgivelser.
Det er en historie om at handle på trods af alle odds, og på alle måder forsøge at gøre op med en fremtid. Både på vegne af sig selv, en sport og et land. For hvem siger at vejen til Vinter OL nødvendigvis skal være belagt med is?
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Ice Ice Maybe
Dansk titel Skøjteløb på Ækvator
Andre titler Ice Ice Maybe
Instruktør Line Sylvest Foldbjerg Laustsen, Signe Bjerregaard Ried
Manuskript Signe Bjerregaard Ried, Line Sylvest Foldbjerg Laustsen
Fotograf Signe Bjerregaard Ried, Line Sylvest Foldbjerg Laustsen
Klipper Line Sylvest Foldbjerg Laustsen, Signe Bjerregaard Ried
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Danida
Comment Danidas Verdensbilledlegat 2016

Selskaber

Produktionsselskab Danida

Instruktion

Instruktion Line Sylvest Foldbjerg Laustsen
Instruktion Signe Bjerregaard Ried

Manus

Manuskriptforfatter Signe Bjerregaard Ried
Manuskriptforfatter Line Sylvest Foldbjerg Laustsen

Foto

Fotograf Signe Bjerregaard Ried
Fotograf Line Sylvest Foldbjerg Laustsen

Klip

Klipper Line Sylvest Foldbjerg Laustsen
Klipper Signe Bjerregaard Ried

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.