enda

Skolefilm Lolland

Danmark

13 min.Dokumentariske optagelser

Optagelser af elever og lærere på forskellige skoler på Lolland ca. 1950'erne: En lærer fører an i morgengymnastik. Børn leger forskellige skolegårdslege, som rundbold, cykelræs, fangeleg og spring over buk. En pige leger med en schæferhund. En gruppe drenge 'slås for sjov' i grusset, mens pigerne danser i rundkreds. Fodboldkamp på græsbane. Piger undervises i husholdningslære. Fodbold på jordbane. Flere 'slåskampe'. Mange billeder af 'vilde drenge' og 'stille, artige piger'. Filmen er uden årstal.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Skolefilm Lolland
Dansk titel Skolefilm Lolland
International titel Schools on Lolland
Emneord Lolland, Skoler, Skoleliv, Skoleelever, Skolegårde, Frikvarterer, Børn, Leg, Gymnastik, Husholdningslære, 1950-1959
Produktionsland Danmark
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.