enda

Solens Prinsesse

Philippe Leclerc, Frankrig, 2007

74 min.

Akhesa, en fortryllende smuk 14-årig prinsesse har ikke på fornemmelsen, at hun en dag skal regere over Ægypten. Da eventyret begynder, sætter den unge pige sig op mod sin far, farao Akhenaton. Hun nægter at leve sit liv bag paladsets beskyttende mure, og hun beslutter sig for at finde ud af, hvorfor hendes mor, dronning Nefertiti er blevet sendt i eksil. Med hjælp fra prins Tut-ankh-amon, løber Akhesa væk for at finde sin mor.
På trods af farerne rejser de to teenagers ned ad Nilen og snyder til stadighed døden, der konstant ligger på lur i ørkenens brændende sand. Fulde af mod konfronterer de lejemordere og præster, som har skumle planer om at vælte faraoen.
Akhesas og Tut-ankh-amons stærkeste våben er deres uskyldighed, og med dette overvinder de alle prøvelser, og sammen møder de en særlig skæbne, som vil forene dem i evigheden.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Le Reine Soleil
Dansk titel Solens Prinsesse
Instruktør Philippe Leclerc
Produktionsland Frankrig
Produktionsselskab Belokan Productions
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Belokan Productions
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S

Instruktion

Instruktion Philippe Leclerc

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.