enda

Sparegrisens nordiske filmjournal nr. 1

Danmark, 1961

16 min.DK/DokumentarfilmBørnefilm, Ugerevyer

1) Sverige: Drengen Göran besøger Vattenfalls vandkraftlaboratorium, hvor man på forsøgsmodeller undersøger, hvilken udformning man skal give nye dæmninger, så de bliver mest hensigtsmæssige
2) Zoologisk Have i København: Bavianerne tumler i Abegrotten, dyrepasserne fodrer unger, og børnene tager sig kærligt af dyrene i Børnezoo.
3) Finland: De 60 000 søers land. Skove, stilhed og ro. Det moderne Helsingfors - Østersøens perle. Finland er et yndet turistmål, hvor de besøgende kan opleve lidt af hvert.
4) Gotland: Den store ø, der engang var dansk. Her ligger middelalderbyen Visby og lidt ude for byen den populære rideskole, der er yderst velbesøgt af skolelever i sommerferierne.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Sparegrisens nordiske filmjournal nr. 1
Dansk titel Sparegrisens nordiske filmjournal nr. 1
International titel The Piggy Bank Nordic News Reel No. 1
Andre titler Ungdomsjournal
Emneord Vandkraft, Laboratorietests, Børn, Finland, Sverige, Søer, Zoologisk Have (KBH), Heste, Gotland, Dyreliv, Ridning, Unge, København, 1960-1969
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Sparekassernes Skoleopsparing A/S
Dansk distribution Statens Filmcentral
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, 1,37:1 Academy, Farve, Tone
Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF