enda

Stem på mig!

Weijun Chen, Kina, 2007

52 min.U/Dokumentarfilm

I en 3. klasse i det kommunistiske Kina udfører instruktøren Weijun Chen et demokratieksperiment: Eleverne skal for første gang deltage i et demokratisk valg og selv vælge klassens nye duks. De tre 8-årige kandidater kappes på underholdende og rørende vis om det eftertragtede hverv, støttet og opmuntret af lærere og tilbedende forældre. Formålet med eksperimentet er at undersøge, hvordan demokratiet ville blive modtaget, hvis det kom til Kina. Er demokrati en almen værdi, som passer til den menneskelige natur? Fører demokratiske valg uundgåeligt til manipulation? Filmen er et portræt af et samfund set gennem en skole, dens elever og deres familier.

»Stem på mig!« er en ud af i alt ti internationale dokumentarfilm i serien »Why Democracy?«, der tager pulsen på demokratiet kloden rundt.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Please Vote for Me
Dansk titel Stem på mig!
Andre titler Why Democracy?
Emneord Demokrati, Skoleelever, Valg, Kina, Valgkampe, Børn
Instruktør Weijun Chen
Fotograf Zhao Hua, Weijun Chen
Editor Jean Tsien
Lyd Zhao Hua, Weijun Chen
Produktionsland Kina
Internationalt salg
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Weijun Chen

Produktion

Produktion Don Edkins

Foto

Foto Zhao Hua
Foto Weijun Chen

Stills

Stills Jifen Guo

Klip

Klip Jean Tsien

Lyd

Lyd Zhao Hua
Lyd Weijun Chen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF