enda

Svend Mikkelsens fotoreportage fra Fjerritslev

Danmark, 1940

32 min.Dokumentariske optagelser

Hverdagslivet i Fjerritslev by og omegn i 1940. Blandt andet ses forretningerne på hovedgaden, de næringsdrivende som for eksempel skomageren, cykelhandleren og barberen samt byens borgere, store som små. Derudover optagelser af Fjerritslev Skole, en udflugt til 'forevisningsmarken' og Fjerritslev Dyrskue 1940.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Svend Mikkelsens fotoreportage fra Fjerritslev
Dansk titel Svend Mikkelsens fotoreportage fra Fjerritslev
International titel A reportage from Fjerritslev 1940
Andre titler Lidt af hvert
Emneord Fjerritslev, Dyrskuer, Skorstensfejning, Gadeliv, Butikker, Skoler, Forsøgsmarker, Håndværkere, Sadelmagere, Frisører, Barberer, Skomagere, Karetmagere, Vejarbejdere, Cykelsmede, Kornavl, Nordjylland, Jammerbugt kommune, 1940-1949
Fotograf Svend Mikkelsen
Produktionsland Danmark
Tekniske data 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Comment På grundlag af materiale fra denne og tre andre Fjerritslevfilm producerede Jørgen Vestergaard i 1998 filmen "Stationsbyfotografen", 34 min. med speak, musik og reallyde. Den forefindes på dvd i Jammerbugt Kommune.

Foto

Foto Svend Mikkelsen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.