enda

Vagtværn

Theodor Christensen, Danmark, 1945

18 min.DK/Dokumentarfilm

En beretning om København Kommunes vagtværn i tiden oktober 1944 til maj 1945. En rekonstruktion af hvordan vagtværnet blev til, efter at det danske politi var blevet sat ud af funktion den 19. september 1944, og hvilke opgaver de løste. Vagtværnenes formål var at opretholde sikkerhed og ro og orden i en periode præget af lovløshed. Det er af største vigtighed at sætte den rette mand i spidsen for opgaven og at få rekrutteret de ca. 1000 mand, der skal indgå i værnet. Melchior Larsen bliver valgt til vagtchef og bygger organisationen op fra bunden. 10 stationer fordelt over hele byen etableres.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Vagtværn
Dansk titel Vagtværn
International titel The private corps of watchmen 1944-1945
Emneord Politiarbejde, Besættelsestiden, Anden Verdenskrig, Københavns Kommune, København, 1940-1949
Instruktør Theodor Christensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Minerva Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Comment På de originale negativer til filmen kan man se et klaptræ. På dette står der optagelsesnummer og instruktør. Instruktøren er Theodor Christensen. Det vides ikke, om Theodor Christensen faktisk afsluttede filmen. Ikke mindst fordi han på det tidspunkt havde meget travlt med "Det gælder din Frihed", hvortil han også optog rekonstruktioner. Det samme gør han til denne film.
Filmen kan være identisk med "Vagtværnet" (Sv. Aage Lorentz, 1946, 44,5 min.), produceret af Minerva Film.

Selskaber

Produktionsselskab Minerva Film
Producent Dansk Kulturfilm
Rekvirent Københavns Kommunes Vagtværn
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Theodor Christensen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.