enda

Vester Hjermitslev

Danmark, 1939

9 min.Dokumentariske optagelserPrivate optagelser

Optagelserne er fra Vester Hjermitslev og viser bl.a. klip fra Hejlehuset i Enkestræde samt landsbyens butikker, handlende og håndværkere.
Om huset - Hejlehuset - og haven i Enkestræde, nu Thomas P. Hejlesvej 6, i Vester Hjermitslev: Her boede Thomas P. Hejles mor, Johanne Sørensen, kaldet Jáhan (vendsysselsk dialektisk udtale af navnet Johanne). I Hejlehuset, der var ejet af Thomas Hejle, holdt han og hustruen, Gerd, sommerferie hvert år. Efter Hejles død i 1952 fortsatte Gerd Hejle med at komme i huset i ferier. Hun tillod i 1958, at huset i vinterperioden blev benyttet som ungdomsklub for landsbyens unge. Hejleklubben" blev navnet på denne første ungdomsklub på landet. Klubben fungerer stadig og har fortsat i 2011 til huse på adressen, Thomas P. Hejlesvej 6 i Vester Hjermitslev. Ved Gerd Hejles død i 1991 var huset testamenteret til "Hejleklubben".
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Vester Hjermitslev
Dansk titel Vester Hjermitslev
International titel The village Vester Hjermitslev
Emneord Landsbyer, Hverdagsliv, Hejle, Thomas P., 1930-1939
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Comment Lokalhistoriker Lisbeth Thorendahl har gennemset filmen og skrevet en fyldstegørende beskrivelse, som er at finde i Thomas P. Hejles mappe på DFI's bibliotek, Gothersgade 55, København.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF