enda

Vildmosens Opdyrkning

Danmark, 1920

14 min.Dokumentariske optagelser

Der handles kreaturer - man betaler kontant. Heden brændes af, jorden gødes - efter arbejdet gør det godt med en øl. Køkkenhaven luges. Arbejdshestene trækkes ud af stalden. Landmålere på arbejde. Der graves grøfter - en tegning illustrerer, hvordan grøfterne fungerer. Motoriserede landbrugsmaskiner bearbejder jorden: nedfræsning af mergel.
Kreaturer og heste på marken. Kreaturhandler kigger på dyrene - der gives håndslag. Store Vildmoses placering på Danmarkskortet. Arealet udgør ca. 5000 ha. Mændene går på jagt i vildmosen, mens børnene plukker bær. Der holdes festlig frokost i det grønne. Optagelser fra kontor (muligvis Statens Grundforbedringsvæsen), hvor mænd måler op og tegner kort. Nærbillede af et afvandingskort over Store Vildmose.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Vildmosens Opdyrkning
Dansk titel Vildmosens Opdyrkning
Andre titler Vildmosens Opdyrkning - supplement, The Reclamation of the Large Bog
Emneord Landbrug, Tørveproduktion, Kvæg, Naturen, Moser, Store Vildmose, 1920-1929
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Nordisk Films Kompagni
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Comment Årstallet er anslået. Filmen er uden mellemtekster, og optagelserne ikke lagt i rækkefølge.
Begrundelse Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskaber Nordisk Films Kompagni

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.