enda

Watkins og Wegener - Ekspeditionernes Ankomst til Danmark

Danmark, 1931

10 min.Dokumentariske optagelser

1. del: Optagelser af Knud Rasmussen, bl.a. med familien foran sit hus i Hundested. Knud Rasmussen på vej ind i en flyvemaskine og derefter ankomst med skibet "Julius Thomsen" i Københavns Havn. Hans kone og familie står på kajen. Redaktør Svend Carstensen laver en radiooptagelse med Knud Rasmussen.
2. del: Watkins- og Wegener-ekspeditionernes ankomst til Danmark 13. november 1931: "Hans Egede"s indsejling i Københavns Havn, Knud Rasmussen byder velkommen, hvorefter følgende talere ses: den tyske statsminister Friedrich Smidt-Ott, den engelske chargé d'affair Mr. Birch, professor, polarforsker og meteorolog Kurt Wegener (1878-1964, bror til polarforsker og geolog Alfred Wegener som forsvandt på ekspeditionen i november 1930) og polarforsker Gino Watkins (1907-1932). Efterfølgende er der festlig komsammen i Knud Rasmussens villa på Sigridsvej i Hellerup, hvor familien er værter.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Watkins og Wegener - Ekspeditionernes Ankomst til Danmark
Dansk titel Watkins og Wegener - Ekspeditionernes Ankomst til Danmark
Andre titler The Watkins and Wegener Expedition arriving in Copenhagen
Emneord Ekspeditioner, Rasmussen, Knud, Skibe, Københavns Havn
Medvirkende Knud Rasmussen, Thorvald Stauning
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum

Medvirkende

Medvirkende Knud Rasmussen
Medvirkende Thorvald Stauning

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.