enda

The Wolfpack

Crystal Moselle, USA, 2015

86 min.U/Dokumentarfilm

I en stor, tillukket lejlighed på Manhattan lever Angulo brødrene sammen med deres søster og forældre. De er nærmest fanget i lejligheden og har hele deres liv kun været ude for døren et fåtal gange. Hvad de dybest set ved om verden udenfor, har de lært fra film på tv. Selv internettet er ukendt territorium.
De kalder dem selv "The Wolfpack", ulveflokken, og de har brugt hele deres barndom på at genopføre deres yndlingsfilm med hjemmelavede rekvisitter og kostumer. De gør det faktisk helt fuldstændig enestående.
Uden venner og anden familie lever de på offentlig forsørgelse og børnenes mor har stået for undervisningen. De unge mennesker er ikke ynkelige individer, men nysgerrige, kreative og fulde af opfindsomhed, hvilket gennem alle årene har givet dem mulighed for at flygte fra følelsen af isolation og ensomhed. Men nu er de ved at få appetit på livet udenfor den store murstensblok, der har holdt dem adskilt fra det virkelige liv så længe. Det eksploderer mellem hænderne på dem, når en af brødrene flygter ud på et kort eventyr i den virkelige verden. Ulvene må lære at integrere sig i samfundet og helt fra grunden erfare, hvordan man begår sig.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel The Wolfpack
Dansk titel The Wolfpack
Instruktør Crystal Moselle
Produktionsland USA
Dansk distribution Miracle Film Distribution
Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Candescent Films
Dansk distribution Miracle Film Distribution

Instruktion

Instruktion Crystal Moselle

Produktion

Co-producer René Sascha Johannsen

Foto

B-fotograf René Sascha Johannsen

Klip

B-klipper René Sascha Johannsen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse Berlingske Tidende Wendt Jensen, Jacob 2015-12-25
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Frank Rasmussen, Nanna 2015-12-25
Anmeldelse Politiken-Fonden Hygum Soerensen, Dorte 2015-12-25
Anmeldelse Information Christensen, Ralf 2015-12-23
Download PDF