enda

Aage Schmidt

(1885 – 1949)

Skuespiller. Født 13/9 1885, død 11/9 1949 - 63 år gammel. Gift med skuespillerinde Ebba Schmidt (1898-1949, født Hansen).

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole, debuterede i 1907. I 1908 engageredes han til Århus Teater.

Var med i den faste skuespillertrup hos Fotorama fra 1909-13. Medvirkede derefter mere sporadisk i film hos Nordisk Film. Spillede med i en håndfuld tonefilm op gennem 30'erne.


Opnåede stor popularitet i kraft af sin rolle som Aage Hansen i Jens Lochers hørespil "Familien Hansen", som blev sendt i knapt 1000 afsnit hver søndag fra 1929-1949.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Familien Olsen 1940 Nævning DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Operasanger Graa DK/Spillefilm
Genboerne 1939 Madsen, svend hos Smidt DK/Spillefilm
Den mandlige Husassistent 1938 Jens Erlandsen, Overretssagfører DK/Spillefilm
Det begyndte ombord 1937 Forlægger Fischer, Elses far DK/Spillefilm
Det gyldne Smil 1935 Teaterdirektøren DK/Spillefilm
Kærligheds-Øen 1924 Theodor, matros på Holms båd DK/Spillefilm
Sommerspøg og Rævestreger 1923 Arthur von Pollnitz DK/Spillefilm
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Sicilianerrøverens Bryllup 1919 Mr. Cleaver, bankier DK/Spillefilm
Kærlighed overvinder Alt 1919 Kai, Einars bror, kabaretdirektør DK/Spillefilm
En Lykkeper 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Hævnens Nat 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Elskovs Tornevej 1915 Løjtnant Spang, Margarethas fætter DK/Kort fiktion
Det Syndens Barn! 1914 Jean DK/Spillefilm
Fra Mørke til Lys 1914 Anton, jæger hos Joachim DK/Spillefilm
Opiumsdrømmen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Moderen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Fæstningsspioner 1913 Premierløjtnant Zarro DK/Spillefilm
Den tapre Jacob 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Don Juans Død 1913 Don Juan DK/Kort fiktion
Fader og Søn 1913 Kaptajn Holm, søn af stabssergenten DK/Kort fiktion
Troskabsvædsken 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vennerne fra Officersskolen 1913 Edmond, ung løjtnant DK/Spillefilm
Livets Blændværk 1913 Grev Holten-Schønau, grevindens søn DK/Kort fiktion
Frøken Anna og Anna Enepige 1913 Peter, løjtnant DK/Kort fiktion
Blodets Baand 1912 Sønnen DK/Spillefilm
Menneskejægere 1912 "Plade-Sørensen", svindler DK/Spillefilm
Fodsporet 1912 King, kontorist DK/Spillefilm
Det berygtede Hus 1912 Manus DK/Spillefilm
En hjemløs Fugl 1911 Hilmer, bankassistent DK/Spillefilm
Holger Danske 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kapergasten 1910 Kapergasten DK/Kort fiktion
Greven af Luxemburg 1910 Armand, Brissard DK/Kort fiktion
Ansigtstyven II 1910 "Pariserdrengen" DK/Spillefilm
I Bondefangerkløer 1910 "Rejen" DK/Spillefilm
Ambrosius 1910 Junker Claus DK/Kort fiktion
Ansigtstyven 1910 Levemanden, forbryder DK/Spillefilm
En Helt fra 64 1910 Valdemar Kemp, helten fra 64 DK/Kort fiktion
Valdemar Sejr 1910 Karl af Rise DK/Kort fiktion
Den lille Hornblæser 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mormonbyens Blomst Tom Carter DK/Spillefilm

Som Aage I.C. Schmidt

Title År Funktion Category
I Kammerherrens Klæder 1914 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.