enda

Agnete von Prangen

(1880 - 1968)

Skuespillerinde. Født 27/6 1880 - død 14/4 1968 - 88 år gammel. Gift med instruktør August Blom i 1908. Tog sit pigenavn igen, da ægteskabet opløstes efter 8 år.


Debuterede som 21-årig på Det kgl. Teater efter at have gået på elevskolen. Kom i 1904 til Folketeatret, hvor hun var i 10 år. Måtte dog trække sig tilbage allerede som 33-årig på grund af et dårligt hjerte.

Medvirkede udelukkende i film hos Nordisk Film og har selv udtalt: "Egentlig havde jeg bestemt, jeg ikke vilde indspille Film, fordi jeg var gift med August Blom, og der skulde ikke være noget med: "Naa - det er Direktørens Frue". Men en Dag kom Gerda Christophersen med et Rollehæfte til en Film, der var bestemt til mig .." (Berl. Tidende 27/6 1950). Der er tale om filmen "Kærlighed og Venskab", som blev indspillet i slutningen af 1911. Agnete von Prangen spillede ofte hovedroller og medvirkede i mere end 30 film. Hun udfoldede også sit talent som manuskriptforfatter.

I perioden 1912-15 er hun krediteret som Agnete Blom, fra 1916 og frem som Agnete von Prangen.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Livets Omskiftelser 1919 Manus, Missy, Helwegs datter DK/Spillefilm
Konkurrencen 1919 Manus, Inga Friis, ung enkefrue DK/Spillefilm
Fattigdrengen 1919 Vina Cavallotti, skuespillerinde DK/Spillefilm
For Barnets Skyld 1918 Manus, Lill Burnes, danserinde DK/Spillefilm
Lykkens Budbringer 1918 Alette Welin, arbejderske på fabrik DK/Spillefilm
Blomsterpigens Hævn 1918 Beate, berømt varietésangerinde DK/Spillefilm
Fiskerlejets Datter 1917 Grethe, Kruses datter DK/Spillefilm
Den ny Rocambole 1917 Grevinde Kythia von Karlowitz DK/Spillefilm
Guldets Gift 1916 Fru Klara Breide DK/Spillefilm
Letsindighedens Løn 1916 Tenna, Sparres hustru DK/Spillefilm
Naar Hjerterne kalder 1916 Ilse, Bøhmes datter DK/Spillefilm
Syndens Datter 1916 Gerd Vaine, et uægte barn, Manus DK/Spillefilm
Kornspekulantens Forbrydelse 1916 Ida von Altburg DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.