enda

Alfred Arnbak

(1885 – 1970)

Skuespiller. Født 12/2 1885, død 13/11 1970 - 85 år gammel.

Debuterede på Aarhus Teater i 1906. Havde gennem sin karriere ansættelse ved skiftende turneer og teatre og blev især kendt for sine Seminarist Svaabæk-monologer.

Filmdebuterede hos Fotorama i Århus i 1910 og medvirkede frem til udgangen af 1916 sporadisk i film hos diverse selskaber i hovedstadsområdet.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Charles tante 1959 Mortensen DK/Spillefilm
Karen, Maren og Mette 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Solstik 1953 Mand til gnaven hotelgæst DK/Spillefilm
For frihed og ret 1949 Medvirkende DK/Spillefilm
Nattens Datter III 1917 Leo Barry, detektiv DK/Spillefilm
Nattens Datter II 1916 Leo Barry, detektiv DK/Spillefilm
Udenfor Loven 1916 Juan, don Guerres agent DK/Spillefilm
Buddhas Øje 1915 Mirjam, hans tjener DK/Spillefilm
Skildpadden 1915 Williams, portner på Clifford House DK/Spillefilm
Hans første Kærlighed 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Edith 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Lumpacivagabundus 1912 von Sprinkel, baron DK/Spillefilm
Den Undvegne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Storstadens Hyæne 1912 Fauchery, journalist DK/Spillefilm
Frelserpigen 1911 Charles, en lediggænger DK/Spillefilm
Det store Fald 1911 En varietédirektør DK/Spillefilm
I Bondefangerkløer 1910 Tjenestekarlen DK/Spillefilm
Greven af Luxemburg 1910 Tjener DK/Kort fiktion
Hittebarnet Enkegrevindens nevø DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.