enda

Amélie Kierkegaard

(1888 – 1965)

Skuespillerinde. Født 27/9 1888, død 19/10 1965 - 77 år gammel.

Debuterede på Frederiksberg Teater i 1904. Kom siden til Centralteatret og derfra i 1913 til Scala, hvor hun i kraft af sit sangtalent blev teatrets primadonna.

Hendes filmvirke blev sporadisk og ved skiftende selskaber. Hun debuterede i 1910 og medvirkede over en periode på 4 år i 7 film.

Litteratur: Jan Nielsen: Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Den grimme Ælling 1914 Lili Saltz DK/Spillefilm
Borgens Hemmelighed 1913 Elly, fru von Stolzes datter DK/Kort fiktion
Livets Tragedie 1912 Anna, Mortons datter DK/Spillefilm
Damernes Blad 1912 Yngste journalistens kæreste DK/Kort fiktion
Bukseskørtet 1911 Den gifte mands frue DK/Kort fiktion
Lersøens Konge 1911 Hansine DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.