enda

Anna Karina

(1940 – 2019)

Skuespiller. Født 22/9 1940 (Hanne Karen Blarke Bayer), død 14/12 2019. Levede hele sit voksenliv i Frankrig og er frem for alt kendt for sine roller i Jean-Luc Godards film i perioden 1961-1967, hvor de to dannede par.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Manden der ville være skyldig 1990 Edith, Adams kone DK/Spillefilm
Historien om en moder 1979 Christine Olsen, moderen DK/Kort fiktion
Kinesisk roulette 1976 Medvirkende U/Spillefilm
Jeg elsker kærligheden 1967 Medvirkende U/Spillefilm
Den fremmede 1967 Medvirkende U/Spillefilm
Bag klostrets mure 1966 Medvirkende U/Spillefilm
Made in U.S.A 1966 Medvirkende U/Spillefilm
Hvordan man får succes i erotik 1965 Medvirkende U/Spillefilm
Carl Th. Dreyer 1965 Medvirkende U/Dokumentarfilm
Manden i månen 1965 Medvirkende U/Spillefilm
Lemmys mærkelige eventyr 1965 Medvirkende U/Spillefilm
Flugten fra Bagdad 1963 Medvirkende U/Spillefilm
Den lille soldat 1963 Medvirkende U/Spillefilm
Livet skal leves 1962 Medvirkende U/Spillefilm
En kvinde er en kvinde 1961 Medvirkende U/Spillefilm
I nat eller aldrig 1960 Medvirkende U/Spillefilm

Som Hanne Blarke

Title År Funktion Category
Pigen og skoene 1959 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.