enda

Anna Müller

(1885 – 1975)

Skuespillerinde. Født 25/5 1885 i København, død 20/5 1975 i Sverige - 89 år gammel.

Debuterede på film hos Biorama i 1911 og indspillede i de efterfølgende år en række film hos Filmfabrikken Skandinavien og Filmfabriken Danmark. Hos sidstnævnte blev hun ofte anvendt i zigøjner-roller.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Nattens Datter III 1917 Ritza DK/Spillefilm
Nattens Datter IV 1917 Zingra, zigeunerske DK/Spillefilm
Barnet fra Skovsøen 1917 Piedro, zigøjnerdreng DK/Spillefilm
De Unævnelige 1916 Frøken Anita DK/Kort fiktion
Nattens Datter II 1916 Ritza DK/Spillefilm
Elskovsbarnet 1916 Hertha, von Altens datter DK/Spillefilm
Et Hjerte af Guld 1916 Syerske på fabrikken DK/Spillefilm
Det graa Slots Hemmelighed 1915 Zitta, Carmens søster DK/Spillefilm
Skæbnens Dom 1915 Margaret Bruce DK/Spillefilm
Nattens Datter 1915 Lilly, millionærens datter DK/Spillefilm
Zatansteins Bande 1915 En apachepige DK/Spillefilm
En Dæmon fra Skovene 1915 Estrella, en zigeunerske DK/Spillefilm
Gennem Flammerne til Lykken 1915 Zigøjnersken DK/Spillefilm
Hjertet, der brast 1915 Mizzi DK/Spillefilm
Skyldig - ikke skyldig 1915 Irma, en kokette DK/Spillefilm
Doktor Lucas 1915 Irma DK/Spillefilm
Den Dødes Forbandelse 1914 Miriam, Adolfos adoptivdatter DK/Spillefilm
Mara-Onga 1914 Estella, Archibalds broderdatter DK/Spillefilm
Du skal angre 1914 Alice DK/Spillefilm
Den moderne Messalina 1914 Violaine DK/Spillefilm
Blodhævnen 1913 Ina DK/Kort fiktion
Frelst fra Forbrydelsens Vej 1913 Elsie, Thompsons datter DK/Spillefilm
Den sidste Rose 1913 Mary DK/Spillefilm
Bukseskørtet 1911 Fruens veninde DK/Kort fiktion
Under Vampyrens Kløer Evelyn, Danies' datter DK/Spillefilm
Manden fra Mørket Lizzie Mountain, kvindelig detektiv DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.