enda

Anne-Marie Juhl

(1927 – )

Skuespillerinde. Født 3/2 1927. Datter af skuespiller Poul Juhl (1898-1956). Gift med skuespiller Ib Mossin (1933-2004).

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole 1946-49.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Hun filmdebuterede i en reklamefilm for hårvask, og renskuret er hendes image da også.

Hendes rollefag var den naive pige, der kommer til hovedstaden med det dengang sagnomspundne fire-tog - og hun bestred det næsten for troværdigt. For eksempel er hun meget alvorlig og ganske intens i "Unge piger forsvinder i København" (1951), hvor hun besudles af storbyens fordærv.

Hun startede med tre hovedroller 1950-51, men derefter var hendes sødt smilende ungpige-tækkelighed så godt som opbrugt og fandt kun anvendelse i to biroller. Hun gjorde siden come-back i tre mindre roller instrueret af ægtemanden, Ib Mossin. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fætrene på Torndal 1973 Anna, krokone DK/Spillefilm
Manden på Svanegården 1972 Karen DK/Spillefilm
Stormvarsel 1968 Lilly DK/Spillefilm
Det var på Rundetårn 1955 Johanne, enkefru Halds datter DK/Spillefilm
Vivian venter sig 1954 Medvirkende Tv-film
Avismanden 1952 Grete Andersen, sekretær DK/Spillefilm
Unge piger forsvinder i København 1951 Grete Pols DK/Spillefilm
Lyntoget 1951 Ebba DK/Spillefilm
Historien om Hjortholm 1950 Fanny DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.