enda

Anne-Marie Olesen

(1961 – )

Manuskriptforfatter. Født 15/12 1961. Har læst klassisk filologi på Københavns Universitet.

Olesen Thinghuus har siden starten af 90'erne skrevet manuskripter til en række tv-serier og julekalendere, blandt andet 'Andersens julehemmelighed' (1993), 'Olsen bandens første kup' (1999), 'Hvor svært kan det være' (2001), 'Black Widows' (2016-2017) og 'Sygeplejeskolen' (2018-).

I 2001 spillefilmdebuterede hun med 'Olsen banden junior'. Thinghuus har efterfølgende skrevet manuskript til blandt andet 'Min søsters børn i Ægypten' (2004), 'Lotto' (2006) og 'Madklubben' (2020).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Min søsters børn i Afrika 2013 Idé og historie DK/Spillefilm
Frode - og alle de andre rødder 2008 Manus DK/Spillefilm
Lotto 2006 Manus DK/Spillefilm
Min søsters børn i Ægypten 2004 Manus DK/Spillefilm
Olsen banden junior 2001 Manus DK/Spillefilm
Olsen bandens første kup 1999 Manus Tv-serie
Kaos i opgangen 1997 Manus Tv-serie
Hjem til fem 1995 Manus Tv-serie
Andersens julehemmelighed 1993 Manus Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.