enda

Annette Mari Olsen

(1947 – )

Instruktør, producer. Født 1947 i Danmark, opvokset i Iran og England. Mag. art fra Den Polske Filmskole i Lodz 1973. Indtil 1977 arbejde som instruktør i Polen, siden bosat i Danmark. Lærer på Den Danske Filmskole 1983-84. Mediekonsulent for Dansk Flygtningehjælp 1986-88. Undervist internationalt i instruktion til Master Classes for professionelle dokumentarister. I perioder arbejde som tolk: engelsk, farsi/persisk, polsk, fransk, dansk, hvilket har dannet basis for flere prisbelønnede film om minoriteter i Danmark.

Stiftede i 1988 eget produktionsselskab Sfinx Film/TV sammen med partner og filmfotograf Katia Forbert Petersen.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Voldtægt som krigsvåben 2014 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Dokumentarfilm
Mit iranske paradis 2008 Instruktion, Manus, Producer DK/Dokumentarfilm
Tomme rum 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Fuglen der kunne spå 2007 Instruktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Lyd på liv 2006 Produktion DK/Dokumentarfilm
Bag bjergene 2004 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Olga - den sidste storfyrstinde 2003 Stills DK/Dokumentarfilm
5 hjerteslag 2003 Producer Antologi
Det ulogiske instrument 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
It's All Good 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Avation 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Når far og mor er klovne 2002 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
En fremmed fugl 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Man brænder da ikke præster 1997 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
To kvinder på en flod 1996 Præproduktion DK/Dokumentarfilm
Mand med kamera 1995 Klip DK/Dokumentarfilm
En gris efter mit hjerte 1990 Musik DK/Dokumentarfilm
Ønskebarn 1990 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
En fremmed piges dagbog 1989 Dramaturg, Produktionsleder DK/Kort fiktion
Højt på en gren 1985 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Suzanne og Leonard 1984 Manus DK/Spillefilm
Hærvejen 1983 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Syv billeder fra Hærvejen 1983 Instruktion DK/Dokumentarfilm
En heldig kartoffel 1981 Instruktion DK/Kort fiktion
Skal vi danse først? 1979 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2017-12-10 Voldtægt som krigsvåben
Dokufest Prizren 2015-08-08 Voldtægt som krigsvåben
Amsterdam, IDFA 2014-11-19 Voldtægt som krigsvåben
Mumbai Film Festival 2014-10-17 Voldtægt som krigsvåben
TIFF Kids 2010-04-17 Fuglen der kunne spå
New York International Children's Film Festival 2010-02-27 Fuglen der kunne spå
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Mit iranske paradis
Warszawa, Against Gravity 2009-05-09 Mit iranske paradis
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Fuglen der kunne spå
Tel Aviv International Children's Film Festival 2008-09-24 Fuglen der kunne spå
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2008-01-23 Fuglen der kunne spå
Oulu Nordisk Panorama 2007-09-21 Fuglen der kunne spå
Odense Internationale Film Festival 2007-08-27 Fuglen der kunne spå
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Bag bjergene
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2004-01-15 Når far og mor er klovne
Amsterdam, IDFA 2003-11-20 Når far og mor er klovne
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 Når far og mor er klovne
Kristiansand International Children's Film Festival 2003-04-29 Når far og mor er klovne
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2003-04-25 Når far og mor er klovne
Malmö, BUFF 2003-03-12 Når far og mor er klovne
Malmö, BUFF 2002-03-12 En fremmed fugl
Malmö, BUFF 2000-03-13 Sut slut finale
Odense Internationale Film Festival 1999-08-16 Sut slut finale
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.