enda

Arnold Richard Nielsen

(1877 – 1951)

Manuskriptforfatter. Født 4/5 1877, død 16/6 1951 - 74 år gammel.

Pioner i de tidligste år hos Nordisk Film, hvor han fra 1906-08 var tilknyttet som manuskriptforfatter. Iflg. fotograf Axel Graatkjær skrev han manuskriptet på vej i toget ud til optagelser - på sine manchetter.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Kategori
I Forbryderhænder 1909 Manus DK/Kort fiktion
Spionen 1909 Manus DK/Kort fiktion
Den Blinde 1908 Manus DK/Kort fiktion
Lille Hanne 1908 Manus DK/Kort fiktion
Løvejagten 1908 Manus DK/Kort fiktion
Møllen 1908 Manus DK/Kort fiktion
Trilby 1908 Manus DK/Kort fiktion
Vaadeskud 1908 Manus DK/Kort fiktion
Feens Rose 1907 Manus DK/Kort fiktion
Happy Bob paa Keglebane 1907 Manus DK/Kort fiktion
Happy Bob paa Rottejagt 1907 Manus DK/Kort fiktion
Happy Bob som Bokser 1907 Manus DK/Kort fiktion
Happy Bob som Cyklist 1907 Manus DK/Kort fiktion
Happy Bob som Frier 1907 Manus DK/Kort fiktion
Happy Bob som Tjener 1907 Manus DK/Kort fiktion
Den hvide Slavinde 1907 Manus DK/Kort fiktion
En moderne Søhelt 1907 Manus DK/Kort fiktion
Røverens Brud 1907 Manus DK/Kort fiktion
Texas Tex 1907 Manus DK/Kort fiktion
Caros Død 1906 Medvirkende, Manus DK/Kort fiktion
Sjælebytning Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.