enda

Arvid Ringheim

(1880 – 1941)

Skuespiller og manuskriptforfatter. Født 2/4 1880, død 11/12 1941 - 61 år gammel. Tvillingebror til skuespiller Viking Ringheim og far til de to skuespillerinder Gudrun og Lise Ringheim.

Debuterede på film i 1910 og udfoldede sig både som skuespiller, manusforfatter og i et enkelt tilfælde som instruktør. Havde over en 6-årig periode engagementer ved skiftende selskaber og medvirkede bla. i seks film hos Frans Lundberg i Malmø. I 1940-41 engagerede Emanuel Gregers ham til to film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
En Mand af betydning 1941 Sangforeningsmedlem DK/Spillefilm
En Pige med pep 1940 Grosserer Konradsen DK/Spillefilm
Hr. Tell og Søn 1930 Portner DK/Spillefilm
Det elektriske Hotel 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lotte vil paa Landet 1916 Grossist Brun DK/Spillefilm
Jens Daglykke 1914 Manus DK/Kort fiktion
Paulines Drøm 1914 Herren DK/Kort fiktion
Tre indvendige Jomfruer 1914 Herren i huset DK/Spillefilm
Et Gensyn 1914 Direktør Gustav Stjerne DK/Spillefilm
Gidslet 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Bornholmeruret 1912 Manus DK/Kort fiktion
Varietésangerinden 1912 Raul Jones U/Spillefilm
Komtesse Charlotte 1912 Knut Caas til Skaraborg U/Spillefilm
Broder og Søster 1912 Forbryder U/Spillefilm
Sparekassebogen 1911 Instruktion, Charles DK/Kort fiktion
Spionen fra Kronstadt 1911 Oberst Bonzo U/Spillefilm
Venus 1911 Manus DK/Spillefilm
Fra det mørke København 1910 Opdageren DK/Spillefilm
København ved Nat 1910 Snusmann, opdager DK/Kort fiktion
Kärlekens offer Berg, fabrikant U/Spillefilm
Dockan Ingeniør Holm U/Spillefilm
Skarpretterens Søn En ridder DK/Kort fiktion
Den röda hanen Assessor Richter U/Spillefilm
Spaakonens Datter Steffen, maler DK/Spillefilm
Den hvide Tulipan Manus DK/Kort fiktion
Smæklaasen Manus DK/Kort fiktion
Benene under Bænken Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.