enda

Asger Leth

(1970 - )

Instruktør, født 1970. Søn af filminstruktør Jørgen Leth og filmklipper Ann Bierlich. Begyndte i filmbranchen med at arbejde på reklamefilm og musikvideoer, mens han læste jura, og har efterfølgende assisteret på flere af Jørgen Leths film.

"Ghosts of Cité Soleil" er Asger Leths instruktørdebut. Filmen vandt en GuldDok for bedste lange dokumentarfilm på CPH:DOX 2008 og prisen for bedste dokumentarfilm ved den årlige festival hos instruktørsammenslutningen Directors' Guild of America.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Født til filmen 2015 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Med livet som indsats 2012 Instruktion U/Spillefilm
Move On 2012 Instruktion U/Spillefilm
Det erotiske menneske 2010 Manusbearbejdning DK/Spillefilm
Ghosts of Cité Soleil 2005 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De fem benspænd 2003 Manus, Instruktørassistent, Fotograf, 2. unit, Animationskonsulent (Det perfekte menneske: tegnefilm) DK/Dokumentarfilm
Nye scener fra Amerika 2002 Instruktørassistent, Manus-research DK/Dokumentarfilm
Notater om kærligheden 1989 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Livet i Danmark 1972 Medvirkende DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Den Internationale Presses Pris 2007 Chicago International Documentary Festival 2007 Ghosts of Cité Soleil
DGA Award 2008 Distributørvisning DGA Awards - Directors Guild of America 2008 Ghosts of Cité Soleil
Hædrende Omtale 2008 Oslo EuroDoc Film Festival 2008 Ghosts of Cité Soleil
Outstanding Achievement in Production 2008 Cinema Eye Honors 2008 Ghosts of Cité Soleil
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Cinemateket 2014-07-11 Ghosts of Cité Soleil
Museo de Bellas Artes de Bilbao 2010-09-17 Ghosts of Cité Soleil
Beijing, Nordox 2009-11-14 Ghosts of Cité Soleil
Buenos Aires Danish Film Festival 2009-06-16 Ghosts of Cité Soleil
Damascus Dox Box Festival 2009-03-04 Ghosts of Cité Soleil
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 Ghosts of Cité Soleil
Budapest Titanic International Film Festival 2008-04-03 Ghosts of Cité Soleil
Cinema Eye Honors 2008-03-18 Ghosts of Cité Soleil
Tempo Dokumentärfestival 2008-03-05 Ghosts of Cité Soleil
Oslo EuroDoc Film Festival 2008-03-05 Ghosts of Cité Soleil
Distributørvisning 2008-01-26 Ghosts of Cité Soleil
Gijon International Film Festival 2007-11-22 Ghosts of Cité Soleil
Amsterdam, IDFA 2007-11-22 Ghosts of Cité Soleil
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Ghosts of Cité Soleil
Maribor, DokMa 2007-11-02 Ghosts of Cité Soleil
Jihlava International Documentary Film Festival 2007-10-23 Ghosts of Cité Soleil
Zagreb Film Festival 2007-10-21 Ghosts of Cité Soleil
Lisbon Int. Documentary Film Festival 2007-10-18 Ghosts of Cité Soleil
Oslo Films from the South Festival 2007-10-04 Ghosts of Cité Soleil
Haifa International Film Festival 2007-09-27 Ghosts of Cité Soleil
Oulu Nordisk Panorama 2007-09-21 Ghosts of Cité Soleil
Rio de Janeiro Film Festival 2007-09-20 Ghosts of Cité Soleil
Melbourne Film Festival 2007-07-25 Ghosts of Cité Soleil
Foreningen Roskilde Festival 2007-07-01 Ghosts of Cité Soleil
Distributørvisning 2007-07-01 Ghosts of Cité Soleil
Leuven Short Film Festival 2007-05-30 Ghosts of Cité Soleil
Chicago International Documentary Festival 2007-03-30 Ghosts of Cité Soleil
Hong Kong International Film Festival 2007-03-20 Ghosts of Cité Soleil
Thessaloniki Documentary Festival 2007-03-16 Ghosts of Cité Soleil
Bradford Film Festival 2007-03-09 Ghosts of Cité Soleil
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2007-03-08 Ghosts of Cité Soleil
Miami International Film festival 2007-03-02 Ghosts of Cité Soleil
Adelaide International Film Festival 2007-02-22 Ghosts of Cité Soleil
Mexico City Intl Contemp FF 2007-02-21 Ghosts of Cité Soleil
Istanbul Festival of Independent Films 2007-02-15 Ghosts of Cité Soleil
Berlinale 2007-02-08 Ghosts of Cité Soleil
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Ghosts of Cité Soleil
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2007-01-24 Ghosts of Cité Soleil
Distributørvisning 2007-01-16 Ghosts of Cité Soleil
Palm Springs International Film Festival 2007-01-04 Ghosts of Cité Soleil
Warsaw WATCH DOCS 2006-12-08 Ghosts of Cité Soleil
Amsterdam, IDFA 2006-11-23 Ghosts of Cité Soleil
CPH:DOX 2006-11-10 Ghosts of Cité Soleil
Warsaw International Film Festival 2006-10-06 Ghosts of Cité Soleil
Copenhagen International Film Festival 2006-09-21 Ghosts of Cité Soleil
Toronto International Film Festival 2006-09-07 Ghosts of Cité Soleil
Telluride Film Festival 2006-09-01 Ghosts of Cité Soleil
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.