enda

Axel Lerche

(1903 – 1949)

Axel baron Lerche(-Lerchenborg) (21. november 1903 på Lerchenborg - 3. oktober 1949 i Ordrup) var en dansk filmdirektør, instruktør og OL-skytte (1936 og 1948). I 1935 grundlagde han sammen med Ingolf Boisen Minerva-Film A/S, som han fra 1936 var direktør for indtil sin tidlige død i 1949.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Theodor Christensen 1914 - 1967 1994 Foto DK/Dokumentarfilm
The Building of the Trans-Iranian Railway 1976 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvis det bliver nødvendigt 1946 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Det gælder din Frihed 1946 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Katastrofe? 1945 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Danmarks skjulte reserver 1944 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Mod Difteri II 1942 Foto DK/Dokumentarfilm
Vore Tænder 1942 Foto DK/Dokumentarfilm
1942 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mod Difteri I 1941 Foto DK/Dokumentarfilm
Ungdom i arbejde [lang stum udg.] 1941 Foto DK/Dokumentarfilm
Iran - det nye Persien 1939 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Forsvaret og angrebet 1939 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Barnets Sundhed - Slægtens Fremtid 1936 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Billeder fra Hæren 1936 Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.