enda

Per B. Holst

(1919 – 2008)

Instruktør. Født 23/10 1919 i Århus, død 22/7 2008 - 88 år gammel.

Begyndte i filmbrancen som assistent for Bjarne og Astrid Henning-Jensen i Sverige i 1944, medlem af modstandsbevægelsens filmgruppe. Derefter ansættelse på Minerva Film. 1950-53 producent af reklamefilm, 1953-56 leder af Landbrugets Informationskontors filmproduktion, 1956-57 produktionsleder hos Laterna Film og derefter freelance, bl.a. som producer på TV.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Et blik er nok 1982 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Livet er en cirkus 1969 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Husk postnummer I 1967 Instruktion, Manus, Klip, Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Shivaragudda 1963 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvad med ensilagesaften 1962 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Danmarks u-landshjælp - Giro nr. 9 1962 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Kampen mod bakterierne 1962 Dansk version U/Dokumentarfilm
På vej til i morgen 1961 Instruktion DK/Dokumentarfilm
De fem år [skoleudg.] 1960 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vandet i jorden 1957 Instruktion, Speaker, Klip DK/Dokumentarfilm
De fem år 1955 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Cement 1950 Instruktion, Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Glas 1948 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Porten til Østersøen 1948 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Giv dem en Chance 1948 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Polens børn 1948 Manus, Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Det gælder din Frihed 1946 Speaker, Klippeassistent, Fotograf DK/Dokumentarfilm
København under Besættelsen 1945 Tilrettelægger DK/Dokumentarfilm

Som Per Holst

Title År Funktion Category
Vejen 1969 Bearbejdning DK/Dokumentarfilm
Vand - biologisk set 1966 Bearbejdning U/Dokumentarfilm
Shivaragudda 1963 Klipper DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.