enda

Beatrice Palner

(1938 - 2013)

Skuespiller. Født 31/1 1938 (B. Bendtsen), død 4/4 2013. Gift 1º med skuespiller Henning Palner (f. 1932) - ægteskabet opløst, 2º i 1965 med pianist Ole Nezer (1936-97).

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole 1956-59. Overvejende medvirken i lystspil og revyer.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Med sine leende øjne og dybe smilehuller er Beatrice Palner en af dansk films mere genkendelige birolleskuespillere. En sød unge kvinde i handlingens fjerneste baggrund.


I sin filmdebut "Støv på hjernen" (1961) spiller hun sammen med sin daværende mand, Henning Palner. De er det unge, nygifte par, der flytter ind i Dirch Passers soveby-opgang. Filmen blev den første af fire Støv-film, der i dag kan nydes som ekstremt tidstypiske og ofte veloplagt folkekomiske tidskaplser. Og selv om Palner-parret er seriens mindst iøjnespringende personer, fylder de alligevel deres roller godt ud - simpelthen fordi de er så relativt almindelige.


Der kan være en vis diskret, næsten operetteagtig sødme over Beatrice Palner, og den udnyttedes godt i Hans Kristensens fine tv-serie om en arbejderfamilie, der nærmest tvangsflyttes fra Nørrebro til betonbyggeri i omegnen, "John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner" (1976). Her er hun moderen, i velafstemt sampil med Jens Okking som ægtemanden, der bliver arbejdsløs.

Siden blev det kun til meget små roller som sygeplejerske, sekretær og lign. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Jeg vil ha' dig 1989 Medvirkende Tv-serie
Lykken er en underlig fisk 1989 Pensionatsværtinde DK/Spillefilm
Far på færde 1988 Fru Sørensen Tv-serie
Bill og Daphne 1987 Medvirkende Tv-serie
Take It Easy 1986 Bagerdame DK/Spillefilm
Klitgården 1985 Lilly Lund Tv-serie
Kurt og Valde 1983 Helga, Emils kone DK/Spillefilm
Krigsdøtre 1981 Medvirkende Tv-serie
Langturschauffør 1981 Brians mor DK/Spillefilm
Scapins rævestreger 1979 Nerine Tv-film
Du er ikke alene 1978 Fru Jensen DK/Spillefilm
Vinterbørn 1978 Habibas veninde DK/Spillefilm
Matador 1978 Landmandskone Tv-serie
Når det kniber 1977 Medvirkende Tv-film
Louises hus 1977 Fru Mortensen Tv-film
Troubadouren 1977 Kantinedame Tv-film
Terror 1977 Schatz' mor DK/Spillefilm
Pas på ryggen, professor! 1977 Vred nonne DK/Spillefilm
John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner 1976 Alice, mor Tv-serie
Barselstuen 1976 Medvirkende Tv-film
Den korte sommer 1976 Skuespiller DK/Spillefilm
Blind makker 1976 Plejerske DK/Spillefilm
Violer er blå 1975 Milles nabo DK/Spillefilm
Fjernsynet flimrer 1974 Fru Borch Tv-film
Blomster til Mona 1974 Birgit Tv-film
Engang bli'r Danmark frit 1974 Dru Dannemand Tv-film
Huset i baggården 1971 Ida Tv-film
Passer passer piger 1965 Fru Lene Svendsen DK/Spillefilm
Støv for alle pengene 1963 fru Lene Svendsen DK/Spillefilm
Frøken Nitouche 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Det støver stadig 1962 Fru Lene Svendsen DK/Spillefilm
Støv på hjernen 1961 Lene Svendsen DK/Spillefilm
Flemming på kostskole 1961 Sygeplejerske DK/Spillefilm

Som Beatrice Bendtsen

Title År Funktion Category
Fløjtespilleren 1953 Marketenderske DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.