enda

Bente Milton

Fulgte diverse kurser på Den Danske Filmskole i begyndelsen af 1990'erne og udviklede her sin første dokumentarfilm "Oktober '43", som blev nomineret til en TV-Oscar.

Gennem årene har Milton produceret og instrueret en række dokumentarfilm, som har været nomineret til samlet mere end 20 internationale priser og vundet adskillige. Hendes gennembrudsfilm "Gaias børn" (1998) har bl.a. vundet Pärnus Grand Prix og ærespriser ved Golden Gate Awards, Nordic Panorama og Prix Europa. "Min avatar og mig", som er instrueret sammen med Mikkel Stolt, er hendes første dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Min avatar og mig 2010 Instruktion, Manus, Producer DK/Dokumentarfilm
The 5th Gate 2000 Instruktion
Den femte port 2000 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Gaias børn 1998 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Tilbage til livet 1997 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Krakow Film Festival 2011-05-23 Min avatar og mig
Amsterdam, IDFA 2010-11-18 Min avatar og mig
CPH:DOX 2010-11-04 Min avatar og mig
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Min avatar og mig
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.