enda

Bjarne Forchhammer

(1903 - 1970)

Skuespiller, teaterdirektør. Født 14/9 1903, død 5/4 1970 - 66 år gammel.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole 1922-24. Blev direktør for Aalborg Teater fra 1937-40 og igen fra 1954-60.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Det var en lørdag aften 1968 Vært DK/Spillefilm
Jule-stue 1967 Medvirkende Tv-film
Generalinden 1963 General Tv-film
Rikki og mændene 1962 Mand på huslejekontor DK/Spillefilm
Ullabella 1961 Haar, borgmester DK/Spillefilm
Kærlighed 1960 Medvirkende Tv-film
Flemming og Kvik 1960 Magister Jespersen DK/Spillefilm
Susanne 1950 Carl Herfurth, politimester DK/Spillefilm
Min kone er uskyldig 1950 Kreditor DK/Spillefilm
John og Irene 1949 Artistagent Cunning DK/Spillefilm
For frihed og ret 1949 C.E. Bardenfleth DK/Spillefilm
Ta', hvad du vil ha' 1947 Ejnar Bergholtz, Lektor DK/Spillefilm
Billet Mrk. 1946 Medvirkende DK/Spillefilm
Bedstemor gaar amok 1944 Charles, sagfører DK/Spillefilm
Biskoppen 1944 Brodersen, degn DK/Spillefilm
Ebberød Bank 1943 Kontorchef Linder DK/Spillefilm
Naar man kun er ung 1943 Landsretssagfører Wilsen DK/Spillefilm
Afsporet 1942 Erik Berthelsen, Esthers mand DK/Spillefilm
Forellen 1942 Holger Henningsen, læge DK/Spillefilm
Tante Cramers Testamente 1941 Gram, højesteretssagfører DK/Spillefilm
Peter Andersen 1941 Jens Broby, læge DK/Spillefilm
Barnet 1940 Albert, barn af "Moderen" DK/Spillefilm
Jeg har elsket og levet 1940 Friedrich, Tuteins søn DK/Spillefilm
Vagabonden 1940 Dommer DK/Spillefilm
Kongen bød 1938 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.