enda

Bjørn Rasmussen

(1918 – 1972)

Filmhistoriker og redaktør. Født 14/2 1918 (Bj. Erik Mynster R.), død 23/11 1972. Mag.art. i nordisk filologi i 1945, men begyndte allerede i 1944 som filmkritiker ved Kristeligt Dagblad. Blev ansat i Danmarks Radio januar 1948, hvor han i en årrække stod for radioudsendelser om film. Fra 1952 arbejdede han også på tv, hvor han blev et kendt ansigt med sit ugentlige program "Filmorientering".

I 1970 blev han amanuensis i filmvidenskab ved Københavns Universitet. Hans akademiske karriere tæller også en række bogudgivelser, hvor især hans håndbøger "Filmens hvem, hvad, hvor", 1950, "Filmens hvem-er-hvem", 1957, og ikke mindst fembinds værket "Filmens hvem-hvad-hvor", ny udg. 1968-70 må fremhæves.

Særsamling findes på Filminstituttets Bibliotek.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
I Johannes verden 1983 Bosse Johnsson Tv-film
Usynlige grænser 1960 Speaker DK/Dokumentarfilm
Filmforum S 09 1955 Instruktion Lydoptagelser
Information (II) 1947 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
84 Petersen 1946 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.