enda

Caja Heimann

(1918 – 1988)

Skuespillerinde. Født 7/12 1918, død 12/8 1988 - 69 år gammel. Gift med skuespiller Louis Miehe-Renard i 1943 - mor til Katja Miehe-Renard (f. 1943) og Pierre Miehe-Renard (f. 1944).

Oprindeligt bankassistent. Uddannet på Odense Teater.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Den sexede sekretrær, borgerfruen med glimt i øjet, den flirtende veninde, den frække elskerinde - Caja Heimann når aldrig frem i første geled, men pryder i reglen de korte scener, hun medvirker i. F. eks. som Kjeld Petersens elskerinde i Peer Guldbrandsens "Gengæld" (1955).

Hun udstråler erotik med sødme, nok lidt for uforbeholdent til at dansk film føler sig rigtig tryg ved hende. I 1960'erne ses hun dog i mere ufarlig version som Louis Miehe-Renards kone med en masse børn i "Fem mand og Rosa" (1964) og som enkefrue i "Smukke-Arne og Rosa" (1967). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Bank under bordet 1983 Medvirkende Tv-film
Hævn 1982 Medvirkende DK/Kort fiktion
Danmark er lukket 1980 Else DK/Spillefilm
Attentat 1980 Medvirkende DK/Spillefilm
Sanct Hansaften-spil 1979 Medvirkende Tv-film
Ludvigsbakke 1978 Frk. Helgesen Tv-serie
Hør, var der ikke en som lo? 1978 Fru Sivertsen DK/Spillefilm
Nyt legetøj 1977 Allans værtinde DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Fru Mortensen Tv-serie
Mindesmærket 1975 Medvirkende Tv-film
Henry 1973 Medvirkende Tv-serie
Rend mig i revolutionen 1970 Medvirkende DK/Spillefilm
Huset på grænsen 1969 Medvirkende Tv-film
Nå, drenge, hvordan går det? 1969 Medvirkende Tv-film
Det er ikke appelsiner - det er heste 1967 Fru Mortensen DK/Spillefilm
Smukke-Arne og Rosa 1967 Fru Olsen DK/Spillefilm
Ka' De li' østers? 1967 Ole Munks kone Tv-serie
Far laver sovsen 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Professor Taranne 1966 Medvirkende Tv-film
Dyden går amok 1966 Karen, N.O.'s hustru DK/Spillefilm
Utro 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Passer passer piger 1965 Fru Feddersen DK/Spillefilm
5 mand og Rosa 1964 Elmer Madsen's kone DK/Spillefilm
Pigen og vandpytten 1958 Mais veninde DK/Spillefilm
Tag til marked i Fjordby 1957 Louise Hansen, ekspeditrice DK/Spillefilm
Mig og min familie 1957 Rosa DK/Spillefilm
Færgekroen 1956 Frk. Michelsen, kontordame DK/Spillefilm
Kispus 1956 Evas kollega DK/Spillefilm
Hvad vil De ha'? 1956 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Gengæld 1955 Vera Sand, Bergstrands elskerinde DK/Spillefilm
Det første møde 1954 Medvirkende Tv-film
I kongens klæ'r 1954 Frk. Hansen, sekretær DK/Spillefilm
Kongeligt besøg 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Himlen er blå 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Saa mødes vi hos Tove 1946 Kordame DK/Spillefilm
Vagabonden 1940 Villadsens niece DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.