enda

Charles Tharnæs

(1900 – 1952)

Skuespiller, instruktør. Født 9/3 1900, død 29/1 1952 - 51 år gammel.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole 1919-21.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Bedst vil han huskes for de fem film, han skrev og instruerede fra 1944-50, hvoraf hverdagsdramaet "Spurve under Taget" (1944) er mest anerkendt.


Som skuespiller var han ikke særlig markant, men projicerede ubesværet rundhovedet jovialitet som glad (omend ret moden) student i "Nøddebo Præstegaard" (1934) og som et af de mere hyggelige familiemedlemmer i Benjamin Christensens og Leck Fischers "Barnet" (1940). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Se også DFI Bibliotekets særsamling om Charles Tharnæs.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Spurve under taget 1953 Manus Tv-film
Harlekins tryllestav 1951 Medvirkende Tv-film
Din fortid er glemt 1950 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Hvor er Far? 1948 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
My Name is Petersen 1947 Dr. Med. Hans Wandrup, Overlæge DK/Spillefilm
Oktober-Roser 1946 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Spurve under Taget 1944 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
To som elsker hinanden 1944 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Barnet 1940 Elias, barn af "Moderen" DK/Spillefilm
De bør forelske Dem 1935 Ung laps DK/Spillefilm
Nøddebo Præstegaard 1934 Frederik Kastrup, stud. jur. DK/Spillefilm
Kobberbryllup 1933 Arne DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.