enda

Christoffer Guldbrandsen

(1971 – )

Instruktør. Født 8/3 1971. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og London City University. Har arbejdet som nyhedsjournalist for TV 2 og dokumentarfilmsinstruktør for DR.

Guldbrandsens egentlige gennembrudsfilm "Fogh bag facaden" (2003) gav ham en nominering til Cavling-prisen, og efterfølgende har han slået sit ry fast som den danske dokumentarinstruktør, der om nogen kan skabe debat om magt og spin i politik, både dansk og internationalt. Han har i sine film skildret EU-topmødet i 2002, den danske militære deltagelse i Afghanistan, Lykketofts valgkamp i 2005, det nye politiske parti Ny Alliances storhed og fald og i EU-regi - valget af den første europæiske præsident.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Tyveriet af Afrika 2012 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Præsidenten 2011 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dagbog fra midten 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den hemmelige krig 2006 Instruktion, Manus-research DK/Dokumentarfilm
Lykketoft finale 2005 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Kampen om Staden 2005 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Fogh bag facaden 2003 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2011-10-17 Præsidenten
Hamburg FilmFest GmbH 2011-09-29 Præsidenten
ZagrebDox 2008-02-25 Den hemmelige krig
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.