enda

Claes Bang

(1967 - )

Skuespiller. Født 28/4 1967 i Odense, opvokset i Vejle. Uddannet fra Statens Teaterskole i 1996.

Bang har haft en substantiel teaterkarriere - indtil 2008 ansættelser på Aarhus og efterfølgende Aalborg Teater, siden overvejende på teatre i hovedstadsområdet. Siden 2002 har han turneret med monologen 'Ondskaben', baseret på Jan Guillous roman af samme navn, og har opført den mere en 300 gange. Siden 2015 har han ligeledes optrådt med en engelsk version af monologen, der bl.a. har bragt ham til St. James Theater i London.

På film og tv har han haft mindre roller i en del spillefilm og tv-serier, bedst kendt fra TV 2's serie 'Anna Pihl' (2005-2007), hvor han er en gennemgående karakter i rollen som Anna Pihls kæreste, Martin. Han har siden haft roller i andre tv-serier som 'Borgen' (2010) og 'Broen' (2013).


Bang har bl.a. haft roller i de danske spillefilm 'Blå mænd' (2008) og 'Lærkevej: Til døden os skiller' (2012), og i 2017 fik han sit helt store og internationale filmgennembrud i Ruben Östlunds 'The Square', som bl.a. vandt Guldpalmerne i Cannes og blev nomineret til en Oscar. Samme år løb filmen med al opmærksomheden under uddelingen af European Film Award i Berlin, og Claes Bang fik overrakt prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The Square 2017 Christian U/Spillefilm
For livet 2013 Faren DK/Kort fiktion
Broen 2 2013 Claudio Tv-serie
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Per DK/Spillefilm
Biler 2 2011 Professor Z U/Spillefilm
Bastarden 2010 Benjamin DK/Kort fiktion
Borgen 1 2010 Tore Gudme Tv-serie
Make My Day 2008 Læge DK/Kort fiktion
Blå mænd 2008 Lars DK/Spillefilm
2900 Happiness 2007 Borgmester Hans Holm Tv-serie
En soap 2006 One night stand DK/Spillefilm
Carls engle 2006 Mand på kirkegård DK/Kort fiktion
Anna Pihl 2006 Martin Krøyer Tv-serie
Danmarks sjoveste mand 2005 Oliver DK/Kort fiktion
Nynne 2005 Henrik DK/Spillefilm
Far til fire - gi'r aldrig op! 2005 Lækker lærer DK/Spillefilm
Regel nr. 1 2003 John T DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Kevin Tv-serie
Skjulte spor 2000 Preben, taxachauffør Tv-serie
Hotellet 2000 Bjarne Tv-serie
Under overfladen 1998 Jesper DK/Spillefilm
Når mor kommer hjem... 1998 Politimand DK/Spillefilm
GUFOL-Mysteriet 1997 Trenchcoatmand 1 Tv-serie
TAXA 1997 Medvirkende Tv-serie
Madsen og co. 1996 Henrik, Susannes kollega Tv-serie
Pigen med de grønne øjne 1995 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.