enda
Person

Claus Hermansen

(1919 – 1997)

Instruktør, fotograf og producer. Født 18/7 1919 (Henning Claus Hermansen), død 11/6 1997.

Uddannet reklametegner og siden filmfotograf hos Guldbrandsen. Allerede på filmfestivalen i Venedig i 1952 blev han hædret med diplomer for to kortfilm. Han var begyndt at lave kortfilm under besættelsen, hvor han også filmede for modstandsbevægelsen. Efter befrielsen rejste han ud for at filme det sønderskudte Europa.

Fra omkring 1957 var han ansat som producer hos Danmarks Radio gennem 15 år. Efterfølgende har han lavet film og udstillinger for bl.a. Nordisk Råd samt filmet i Grønland, hvor han instruerede den første grønlandskproducerede film, ''Narsaq — ung by i Grønland'' (1979), en film der var finansieret af Narsaq Kommune.

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Før 9. april 1985 Instruktion, Manus Tv-dokumentar
Narsaq - Ung by i Grønland 1979 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Håndens akutte betændelser 1962 Foto DK/Dokumentarfilm
Kappebavianen 1956 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Isen er usikker 1954 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Jag dem... 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Treatment of Intestinal Paralysis in Rabbits Observed Through an Experimental Abdominal Wall Window 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Pindsvinet pusler 1953 Foto DK/Dokumentarfilm
Fyrskibet 1951 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Dykkende fugle 1951 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Fyrtårnet 1951 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Bornholm - blade af jordens dagbog 1947 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm