enda

Cleo

(1921 – 2006)

Sanger og skuespiller. Født 8/12 1921 (Ellen Sofie Christiansen) i Aalborg, død 3/3 2006. Tog kunstnernavnet Cleo. Gift med styrmand Gorm Jensen, som hun mødte på Bakkens Hvile, hvor hun optrådte fra 1947 til 1963.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Årets længste dag 1984 Bedstemor Tv-film
Flagermusen 1969 Medvirkende Tv-film
Elvira Madigan 1967 Cleo, kogekonen U/Spillefilm
Pigen og greven 1966 Doris DK/Spillefilm
Der var engang 1966 Kokkepige DK/Spillefilm
Min søsters børn 1966 Husmorafløser DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.