enda

Daniel Espinosa

(1977 – )

Filminstruktør. Født 1977 i Danmark. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinie i 2003.

Spillefilmdebuterede i 2004 i Sverige med "Babylonsjukan".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Life 2017 Instruktion U/Spillefilm
Safe House 2012 Instruktion U/Spillefilm
Snabba cash 2010 Instruktion U/Spillefilm
Den fördömde 2010 Instruktion Tv-serie
Mord 2009 Oversættelse DK/Dokumentarfilm
Uden for kærligheden 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Out 2006 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Babylonsjukan 2004 Instruktion U/Spillefilm
Bokseren 2003 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Publikumspris 2007 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2007 Uden for kærligheden
Økumeniske pris 2007 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2007 Uden for kærligheden
Biografejernes anbefaling 2007 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2007 Uden for kærligheden
Bedste Film 2008 Jerusalem Int. Film Festival 2008 Uden for kærligheden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Jerusalem Int. Film Festival 2008-07-10 Uden for kærligheden
Vilnius International Film Festival 2008-04-03 Uden for kærligheden
Stockholm International Film Festival 2007-11-15 Uden for kærligheden
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2007-10-12 Uden for kærligheden
Warsaw International Film Festival 2007-10-12 Uden for kærligheden
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2007-08-17 Uden for kærligheden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.