enda

David B. Sørensen

(1980 – )

Producer og instruktør. Født 18/3 1980. Bachelor i Film & Medier fra Syddansk Universitet og uddannet fra den alternative filmskole, Super16's producerlinje i 2010.

Sørensen var medinstruktør på dokumentarfilmen '500 stenkastende autonome voldspsykopater fra helvede' (2006) om aktivisterne i Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Han var producer og manuskriptforfatter på dokumentaren 'Searching For Bill' (2012), der modtog priser på flere festivaler, og var også medproducent på dokumentaren 'The War Show' (2016), som vandt en lang række danske og internationale priser.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Holiday 2018 Producer, Executive producer DK/Spillefilm
The War Show - venner i krig 2016 Producent, Executive producer DK/Dokumentarfilm
Searching For Bill 2012 Manuskript, Producer DK/Dokumentarfilm
Max Pinlig 2 - sidste skrig 2011 Location scout DK/Spillefilm
Bellum 2010 Instruktion, Producer DK/Kort fiktion
Broderskab 2010 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Mesopotamia 2008 Producer DK/Kort fiktion
Frode - og alle de andre rødder 2008 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Max pinlig 2008 Location manager DK/Spillefilm
D+R 2007 Producer DK/Kort fiktion
500 stenkastende autonome voldspsykopater fra helvede 2006 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Arabesk til en LP af Gainsbourg 2006 Producer DK/Kort fiktion
Emmalou 2006 Produktionsleder DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
NORDIC:DOX AWARD 2012 CPH:DOX 2012 Searching For Bill
Best International Film 2013 Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2013 Searching For Bill
Juryens Pris 2016 Venice Days 2016 The War Show - venner i krig
Bedste Human Rights dokumentar pris 2016 Bergen International Film festival 2016 The War Show - venner i krig
Honorary Mention 2016 Leipzig Festival for Documentary and Animation 2016 The War Show - venner i krig
Dragon Award for bedste Nordiske dokcumentarfilm 2017 Göteborg International Film Festival 2017 The War Show - venner i krig
Special Omtale, Internationale Jury 2017 Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2017 The War Show - venner i krig
Love & Change 2017 Istanbul Festival of Independent Films 2017 The War Show - venner i krig
Amnesty Award 2017 Warszawa, Against Gravity 2017 The War Show - venner i krig
Bedste Film 2018 Austin Fantastic Fest 2018 Holiday
Bedste instruktør 2018 Austin Fantastic Fest 2018 Holiday
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 2018-11-08 Holiday
Thessaloniki International Film Festival 2018-11-01 Holiday
Sao Paulo Int. Film Festival 2018-10-18 Holiday
London Film Festival 2018-10-10 Holiday
Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2018-10-03 Holiday
Austin Fantastic Fest 2018-09-20 Holiday
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2018-08-18 Holiday
Melbourne Film Festival 2018-08-02 Holiday
Wellington - New Zealand Film Festival 2018-07-27 Holiday
Zagreb Motovun Film Festival 2018-07-25 Holiday
Sydney Film Festival 2018-06-06 Holiday
Transilvania International Film Festival 2018-05-25 Holiday
Jeonju International Film Festival 2018-05-03 Holiday
Moscow Int. Film Festival 2018-04-19 Holiday
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2018-04-11 Holiday
Istanbul Int. Film Festival 2018-04-06 Holiday
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Holiday
Sundance Film Festival 2018-01-18 Holiday
Hamburg FilmFest GmbH 2017-12-07 The War Show - venner i krig
Malmö Nordisk Panorama 2017-09-16 The War Show - venner i krig
Dokufest Prizren 2017-08-04 The War Show - venner i krig
Wellington - New Zealand Film Festival 2017-07-20 The War Show - venner i krig
Sydney Film Festival 2017-06-07 The War Show - venner i krig
Göteborg International Film Festival 2017-05-31 The War Show - venner i krig
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 The War Show - venner i krig
München Documentary Festival 2017-05-04 The War Show - venner i krig
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2017-04-20 The War Show - venner i krig
Hong Kong International Film Festival 2017-04-11 The War Show - venner i krig
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 The War Show - venner i krig
Thessaloniki Documentary Festival 2017-03-03 The War Show - venner i krig
ZagrebDox 2017-02-26 The War Show - venner i krig
Istanbul Festival of Independent Films 2017-02-16 The War Show - venner i krig
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 The War Show - venner i krig
Dubai International Film Festival 2016-12-07 The War Show - venner i krig
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 The War Show - venner i krig
Tallinn Black Nights Film Festival 2016-11-11 The War Show - venner i krig
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2016-10-31 The War Show - venner i krig
Mumbai Film Festival 2016-10-20 The War Show - venner i krig
Warszawa, Against Gravity 2016-10-16 The War Show - venner i krig
London Film Festival 2016-10-07 The War Show - venner i krig
Reykjavik Film Festival 2016-09-29 The War Show - venner i krig
Bergen International Film festival 2016-09-20 The War Show - venner i krig
Toronto International Film Festival 2016-09-08 The War Show - venner i krig
Venice Days 2016-08-31 The War Show - venner i krig
Jihlava International Documentary Film Festival 2013-10-24 Searching For Bill
Dokufest Prizren 2013-08-17 Searching For Bill
Warszawa, Against Gravity 2013-05-10 Searching For Bill
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2013-05-02 Searching For Bill
Jeonju International Film Festival 2013-04-26 Searching For Bill
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2013-04-25 Searching For Bill
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 Searching For Bill
CPH:DOX 2012-11-01 Searching For Bill
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Mesopotamia
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.