enda

Ebba Lorentzen

(1897 – )

Skuespillerinde. Født 20/7 1897 (Ebba Marie Lorentzen). Datter af skuespillerparret Aage (1880-1955) og Agnes Lorentzen (1874-1947). Debuterede hos Nordisk Film i 1913 og medvirkede indtil udgangen af 1916 i en lang række ukrediterede biroller hos selskabet.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Har De ikke set Cecilie? 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Konkurrencen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Hjertes Ridder 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Kammerpigen 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Den megen Kærlighed 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Klovnen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Ungdomsforelskelse 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Giftpilen 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
En Opstandelse 1915 Lotti, Maries datter DK/Spillefilm
Gissemands Kærlighedshistorie 1915 Agathe, Tychsens datter DK/Kort fiktion
I de unge Aar 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighed og Mobilisering 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den gæve Ridder 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Haremsæventyr 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kampen om Barnet 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Tre om Een 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Karnevalsdjævelen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Snustobaksdaasen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den skønne Ubekendte 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den mystiske Fremmede 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Grev Zarkas Bande 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
De kære Nevøer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Moderen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Opiumsdrømmen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Ægteskab og Pigesjov 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lykken svunden og genvunden 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Inderpigen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
En nydelig Ægtemand 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den fjerde Dame 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Hægt mig i Ryggen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Millionærdrengen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Af Elskovs Naade 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Elskovs Opfindsomhed 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
De Nygifte 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Bristet Lykke 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Dramaet i den gamle Mølle 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Den gamle Majors Ungdomskærlighed 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ballettens Datter 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Troskabsvædsken 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skandalen paa Sørupgaard 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Styrmandens sidste Fart 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Giftslangen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Bytte Roller Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.