enda

Ellen Aggerholm

(1882 – 1963)

Skuespillerinde. Født 11/4 1882 (Ellen Abrahams), død 13/4 1963 - 81 år gammel. Gift med skuespiller Svend Aggerholm.

Debuterede på Folketeatret i 1901 og fik sit gennembrud samme sted i 1903. Rejste omkring 1910 til England sammen med sin mand, hvor hun formåede at skabe sig en position i engelsk teaterliv. Hun optrådte bla. på en af Londons fornemste scener His Majesty's som Puk i "En Skærsommernatsdrøm". Ægteparret Aggerholm vendte tilbage til Danmark i 1914.

Ellen Aggerholm debuterede på film hos Regia i 1910 og medvirkede derefter, 1910-14, udelukkende i film hos Nordisk Film, oftest i hovedroller.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
I Stjernerne staar det skrevet 1915 Alfi, professorens kone DK/Spillefilm
Nattens Gaade 1915 Vanda Dupuy DK/Spillefilm
Millionærdrengen 1914 Philip Rowley, millionærdrengen DK/Spillefilm
Lykken svunden og genvunden 1914 Klara, Antons kone DK/Spillefilm
Skyldig? - ikke skyldig? 1914 Eva, sangerinde DK/Spillefilm
Fra Mørke til Lys 1914 Ruth, præstedatter DK/Spillefilm
Guldkalven 1914 Dorrit, Mortimers datter DK/Spillefilm
Kærlighedsprøven 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Højt Spil 1913 Alma Krogh DK/Spillefilm
Nellys Forlovelse 1913 Nelly, Burns' datter DK/Spillefilm
Dramaet i den gamle Mølle 1913 Ebba, godsejerdatter DK/Spillefilm
Elskovs Opfindsomhed 1913 Clara, skuespiller, Hans' søster DK/Kort fiktion
De Tre Kammerater 1912 Ebba, oberstens datter DK/Spillefilm
Dødsangstens Maskespil 1912 Oda, Storms datter DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Vera, generalens datter DK/Kort fiktion
Et Gensyn 1910 Alma, professorens datter DK/Kort fiktion
Fru Ellen Aggerholm 1907 Medvirkende Dokumentariske optagelser
Amerikansk Skoleskib Medvirkende DK/Spillefilm

Som Ellen Abrahams

Titel År Funktion Category
Det sorte Skib Ines, kaptajnens datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.