enda

Ellen Kornbeck

(1884 – 1962)

Skuespillerinde. Født 23/12 1884 (Ellen Pedersen), død i 1962. Gift med skuespiller Svend Kornbeck (1869-1933).

Debuterede hos Nordisk Film i 1909 og medvirkede i ca. 25 film der. Det blev til adskillige hovedroller, men i 1915 trak hun sig fra filmarbejdet.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
I tjenstligt Øjemed 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Arvetanten 1916 Eddie, Hans' datter DK/Spillefilm
Syndig Kærlighed 1916 Olga, baronens hustru DK/Spillefilm
Carl Alstrup og hans Tvillingebro'r 1915 Edith, Valdemars hustru DK/Spillefilm
Lille Teddy 1915 Vera, Chas' hustru DK/Spillefilm
Manegens Børn 1915 Marcella, kaptajnens hustru DK/Spillefilm
En moderne Don Juan 1915 Margrete, Becks kone DK/Kort fiktion
En søvnig Brudgom 1915 Grete, Ottos søster DK/Spillefilm
Den lille Chauffør 1915 Cora van Straat DK/Spillefilm
Nattens Gaade 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Den tapre Svigermoder 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
De besejrede Pebersvende 1914 Betty Glud, nygift DK/Kort fiktion
Arbejdet adler 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Trekløver 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Godt klaret 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Jagten paa Gentleman-Røveren Singaree 1911 Den unge pige DK/Kort fiktion
Den store Flyver 1911 Lydia, Jeans forhenværende veninde DK/Spillefilm
Dyrekøbt Glimmer 1911 Bella, sangerinde DK/Spillefilm
Sherlock Holmes i Bondefangerklør 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kuffertens Hemmelighed 1910 Grevinden DK/Kort fiktion
Kosakfyrsten 1910 Generalens datter DK/Kort fiktion
Gammel Kærlighed ruster ikke 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hittebarnet Fattig ung pige DK/Kort fiktion
Stævnemødet i Frederiksberg Have Lilli, Lams datter DK/Kort fiktion
Forræderen Generalens datter DK/Kort fiktion
Hævnen er sød Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.