enda

Ellen Lumbye

(1886 – 1967)

Skuespillerinde, født Ellen Bolette Johanne Jansen 25/9 1886, død 12/7 1967. Gift 1909 med skuespiller og forfatter Knud Lumbye (1875-1938).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Karfunkeldronningen 1916 Fru Legrange DK/Spillefilm
Da Skomager Fischer gik paa Maskerade 1915 Thusnelda, Fischers kone DK/Kort fiktion
En Dæmon fra Skovene 1915 Sylvia, Antonios broderdatter DK/Spillefilm
Doktor Lucas 1915 Natascha DK/Spillefilm
Krigens Ofre 1914 En sygeplejerske DK/Spillefilm
Den moderne Messalina 1914 Angele DK/Spillefilm
Borgens Hemmelighed 1913 Carla, Bortuchs kone DK/Kort fiktion
S. 1. 1913 Ellen, Adelers datter U/Spillefilm
Storstadens Hyæne 1912 Nana DK/Spillefilm
Fodsporet 1912 Edith de Lavalliere DK/Spillefilm
Under Vampyrens Kløer Fru Morrison, Harris' husholderske DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.