enda

Ellen Rovsing

(1889 – 1960)

Skuespillerinde. Født 9/6 1889, død 20/2 1960 - 70 år gammel. Gift med skuespiller Egill Rostrup (1876-1940).

Medvirkede helt sporadisk i film, men huskes især for sit suveræne spil i rollen som Miss Murdstone i A.W. Sandbergs "David Copperfield" fra 1922.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Millionærdrengen 1936 Medvirkende DK/Spillefilm
Hesten 1931 Medvirkende DK/Kort fiktion
Byens Don Juan 1924 Medvirkende DK/Spillefilm
Lille Dorrit 1924 Mrs. General DK/Spillefilm
Store forventninger 1922 Mrs. Gargery DK/Spillefilm
David Copperfield 1922 Miss Murdstone DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.