enda

Ellen Tegner

(1878 - 1957)

Balletdanserinde. Født 19/12 1878 (E. Braunstein), død 15/5 1957 - 78 år gammel. Gift med grosserer Hans Tegner.

Kom på Det kgl. Teaters balletskole som 6-årig i 1884. Debuterede i 1899 og var solodanser indtil hun forlod teatret i 1914.

Medvirkede i en håndfuld film hos Skandinavisk-Russisk Handelshus / Filmfabriken Danmark 1912-14, hvor hun optrådte i roller, der krævede en danserinde.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Arveprinsen 1914 Lola, zigeunerske DK/Spillefilm
De Dødes Ø 1913 Grevinde Irma Sartoriski DK/Spillefilm
Krigskorrespondenter 1913 Haremsdame DK/Spillefilm
Dæmonen 1912 Edith, Mannheimers datter U/Spillefilm
Pigen fra det mørke København 1912 Danser på varieté DK/Kort fiktion
Orientalsk Dans 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.